Wat we doen

We proberen de filosofische discussie over een "100% affe song" te vermijden. Ook al is dit ons motto, wij suggereren enkel een staat waarin de muziek als af aanvoelt. 

Toegevoegde waarde 

Met onze getrainde vaardigheden en geschoolde kennis kunnen wij jouw track leren begrijpen en naar het volgende niveau brengen. 90%MusicProductions™ verschilt op één significante wijze ten opzichte van het marktaanbod voor het af-mixen van je muziek. De dienst is meer betrokken in het creatieve proces dan de gemiddelde mix-dienst op het vlak van communicatie, compositie en productie met jouw creatieve voorkeur leidend. Wat wij leveren is een "af" product: gearrangeerd, gemixed en gemastered voor €100 (ex. BTW). Wij werken heel gericht waardoor dit verdienmodel mogelijk is.

Wat we doen

Communicatie en analyse zijn de sleutel in de uitvoering van onze dienst. Wij overleggen daarom op verschillende momenten met de artiest zodat onze muziekproducenten belangrijke informatie kunnen werven om de projectaanpak richting te geven (de producer bespreekt met de songmaker de grenzen in creatieve vrijheid, wat kan resulteren van een touch up tot een remix, hoor de voorbeeldprojecten). Communicatielijnen staan ten alle tijden open. Wij behandelen de krachten en zwaktes van songs door middel van (psychoakoestische) productietechnieken toe te passen. De algehele overtuiging van de song zal significant toenemen.

Cartoon p1.png
Cartoon p2.png
Cartoon p3.png
Cartoon p4.png
Cartoon p5.png
Cartoon p6.png

Wij mikken op het waarmaken van je songs potenties. We beginnen door de krachten en zwaktes van je track te analyseren. Vervolgens nemen we contact op en bespreken we je doelstellingen. Wij delen ook onze visie en samen maken we een overwogen besluit. Als alles helder is voor beide partijen gaan we aan de slag met de productie. Een ruim arsenaal aan instrumenten en plug-ins zijn onze gereedschappen om je track te perfectioneren. This is where the magic happens!

 • Spanningsboog

Wij versterken de spanningsboog met als doel de aandachtspan van je luisteraars te verhogen.

 • Dynamisch bereik

Om de muzikale intenties in je track ideaal te weergeven zorgen wij dat je track dynamisch wordt aangescherpt. In deze fase gaat het vooral om het controleren of juist het ontketenen (op gecontroleerde wijze) van pieken en dips.

 • Gelaagdheid en coherentie

Het is soms ontzettend lastig om je productie goed te krijgen na uren, dagen extensief te hebben ingezet op compositie, arrangement en mixage. Vaak ontstaan er dan misplaatste frustraties. Zoals een bepaalde bas frequentie of soms zelfs een geheel thema wat je niet meer vindt werken. Dit punt in het productieproces is vaak waar een project staag loopt. Vaak is de crux het vinden van de botsende elementen en het creëren van coherentie. Het toevoegen of weghalen maar ook het balanceren van lagen is een cruciaal onderdeel in dit proces wat wij voor je klaren.

 • Psychoakoestiek

Psychoakoestiek draait om de wijze waarop je brein geluid ervaart, gebaseerd op psychofysica en de werking van het oor in samenwerking met het brein bij het waarnemen van geluid. Muziek producers gebruiken dit fenomeen om hun producties te verfijnen door te anticiperen op bijvoorbeeld:

 1. Fletcher-Munson curve​​

 2. Bouw van het oor / beweging van geluid

 3. Focus punt (voor-/achtergrond)

Wij hebben een goed begrip over de aanpak van psychoakoestiek in een mix. Misschien dat je mix al vrij sterk is op dit vlak maar de kans is groot dat er nog een hoop te winnen valt. Dmv psychoakoestische technieken zorgen wij dat je track ideaal uit de verf komt.

 • Sit back and relax

Stuur je track op en wij doen de rest. Wij bieden ook aan de cover art van je song te maken en de distributie te verzorgen. Hiervoor gebruiken wij Soundrop waarmee je track wordt gedistribueerd op 10+ muziekplatforms waaronder: Spotify, Apple Music, YouTube Music en Deezer.

Over 90% Music Productions

90% Music Productions maakt jouw muziek af. Heb jij een potentiële hit in gedachten, maar weet je niet hoe je van jouw ideeën echte muziek moet produceren? Of ben je al bekend in de wereld van muziekproductie, maar loop je vast? 90%MusicProductions™ denkt graag met je mee. Van het schrijven tot het mixen en masteren van jouw muziek.

Daarnaast biedt 90%MusicProductions™ workshops aan. We leren je muziek produceren en schrijven. Deze lessen kunnen 1 op 1 gevolgd worden of in een groep. Samen doorlopen we het proces van songwriting en productie.

Diensten

Contact

Volg 90% Music Productions

 • YouTube
 • Facebook
 • Instagram